Igår provade jag min nya gröna kavaj för andra gången., och beställde en skjorta. Sedan blev det en utfärd till marknaden i Klaeng. Jag köpte ett par nya sandaler av en riktig skomakare (och ett par pissetofflor). Det är riktigt bra kvalité – för nästan inga pengar. Men det var inte på marknaden. Den missade vi förmodligen? Men jag är nöjd ändå.

Vi hör ganska mycket fågel här men har i princip bara sett ibis och häger i dammarna i omgivningarna. Akki påstår att hon har sett en stork – så då får jag väl tro på det. På nätterna hör vi grodornas kväkande från dammarna och på morgnarna vid halvsextiden väcks vi av tunga lastbilar som passerar på vägen utanför.

Idag gjorde vi en utflykt till nationalparken Koh Samed. Ett tag kom det ett rejält hällregn. Det blev visserligen ingen sol idag men ändå ett bad i det salta vattnet. Nationalparken var mest skräpig – trots att det kostade en slant. Båtfärden fram och tillbaka var som förväntat behaglig.

När vi kom hem från utfärden var det dags för uppgradering – nedflyttning till bottenplanet och mycket rymligare. Jag sitter just nu efter kvällsdoppet i poolen i natten och skriver detta.

Vi vet de som har det kallare och blåsigare.