Vi har nu varit här i solen och värmen i snart en månad. Snett emot vår balkong har en lätt exklusiv villa hållit på att slutföras – dock inte helt ljudlöst. Vi har sett hur det målats och fejats på utsidan. Vi har sett palmer, buskar och blommor planteras – men inte vattnas. Vi har sett mosaiken komma på plats i poolen. Vi har sett hur poolen successivt fyllts med vatten från en bil vattentank. Den har väl kommit en tio vänder. Jobbarna har slitit julafton, juldagen och en hel del på nyårsafton. Vi har sett sängar och möbler flyttas in. På nyårsafton kom ägarna för att ta sitt hus i besittning.

Döm om deras – och vår förvåning – när de inte kunde flytta in! Elen fungerade av någon anledning inte? Den enkla förklaringen kom igår. Det fanns ingen huvudströmkabel från vägen, in på tomten och in huset! Så igår eftermiddag och idag har en del av planteringar grävts upp för att lägga kabel.

För en stund sedan lämnade den uniformsklädde representant från elbolaget huset. Nu återstår att se om det blir någon belysning ikväll.

Som lök på laxen noterade vi i går eftermiddags att det monterades belysning i poolen. Det tillgick sålunda att den behörige (?) elmontören ställde en steg på botten i den nästan helt vattenfyllda poolen. Sedan stod han på stegen med benen delvis i vattnet och borrade med en batteridriven borr skruvuttag. Det ger onekligen lite spänning till livet?