Tidsskillnaden innebär inte bara problem. När vi vaknar vid sjutiden på morgonen kan vi läsa den -Sydsvenska som ännu inte hamnat i brevlådorna i Malmö. Vid lunchtid kan vi lyssna på morgonekot. Dessvärre blir inte nyheterna bättre bara för att solen skiner och det är behagligt varmt i vattnet.

I förrgår storhandlade vi, kycklingfiléer, fläskfiléer, massor med frukt och en hel del andra nödvändigheter till vardagen som vin och inte minst tonic så att vi kan tillreda vår malariaprofylax.

Igår gjorde vi våra första snorklingar. Det är lika fascinerande varje gång – även om korallreven här håller på att blekna och erodera och att artrikedomen är mer begränsad här. Men i det korta perspektivet inträffade två olyckliga ting. Först råkade jag blöta ner min mobil rejält. Jag hade den i byxfickan. Det var djupare i vattnet än jag trodde. Dessutom hade jag glömt att jag hade mobilen i fickan. Den har nu legat på tork i vår fuktiga värme i mer än ett dygn. Den vill fortfarande inte komma igång. Jag har emellertid levt ett gott liv under lång tid utan mobil så jag ska nog klara mig en månad till?

Det andra ”missödet” inträffade när jag skulle kolla undervattensbilderna jag tog när vi snorklade. Batteriet tog slut när jag fotograferade under vatten. Tyvärr hjälpte det inte att ladda batteriet. Skärmen förblev svart och datorn vägrar att ta emot bilderna som finns å disken.

Dagen räddades av Akki tillagade en god thairätt på en av kycklingfiléerna.

Stranden har idag varit vår räddning även om jag ägnat ytterligare bortkastad tid åt tingen.

Så de planerade undervattenbilderna får ni klara er utan.