7 dec på kvällen
Kylskåpet är rensat, komposten påfylld och växterna i Vinterträdgården ompysslade. En del pynt undanplockat. 4 kg kaffe är inköpt och packat tillsammans med sladdar, apparater av allahanda slag, medicinpiller och diverse annat nödvändigt. Johanna behöver inte oroa sig – Farfar har fler kalsonger packade än smycken. De nödvändiga analoga julkorten är skrivna. Det är mörkt, småregnigt och blåsigt. Vi längtar till sol, ljus och värme.

10 dec strax efter klockan sju.
Det är beckmörkt ute. Vi sitter ute på balkongen efter kvällsmat på papaya, annans och vitt vin. Det är 26 grader varmt trots att det blev mörkt för mer än en timme sedan. Här kommer vi med all säkerhet att trivas.

Vi landade i Bangkok i går morse efter 10½ timmes flygning från Kastrup. Det blev nästan ingen sömn och med en tidsskillnad på 6 timmar var vi mer som vandrande zombies framåt eftermiddagen. Vid fyra tiden släpade vi ner oss till närmsta thaishack där vi fick god thaimat – innan det var dags att krypa i säng vid sextiden. Som vanligt sov jag som en stock – och det gjorde Akki också efter att ha flyttat ut i soffan? Vi sov praktiskt taget oavbrutet fram till åtta i morse – fjorton timmar i sträck!

Efter en enkel frukost blev vi visade runt till de bästa stränderna och matställena. Vi handlade bröd på ett bra bageri. Där fanns lussekatter. Det är kanske en svenskbygd vi kommit till?

Vi avslutade med en god lunch på en av stränderna – utan lussekatter. Det var en givande förmiddag. Bra stränder och matställen ligger på ett par kilometers avstånd och det är ont om tuktuk. Mer om det senare.