Så har det varit Akkis födelsedag som sammanfaller med höstdagjämningen. Det var en strålande sensommardag så det blev en cykeltur till Naturrum i Falsterbo. Där pågår en utställning med bl a en känd norrländsk textilkonstnär. Det var lyckat. Mindre lyckad var den lunch som vi åt på restaurangen. En ovanligt fantasilös kokt lax. Vinet var bättre. Vi var dock nöjda med oss själva efter den rejäla cykelturen.

Höstdagjämningen innebär att det är hög tid att sätta igång med höstbruket i trädgården. Växter ska planteras om, flyttas runt och inomhus. Det vackra sensommarvädret innebär också att gräsmattan fortsätter att växa och behöver klippas. Höstgrävning runt vinbärsbuskarna har också kommit igång. Träningsvärken börjar göra sig påmind och därmed har bastubadandet också kommit igång Livet håller på att återgå i normala gängor trots den pinsamma, onödiga och helt obegripliga förlusten mot Djurgården i Stockholm för en tid sedan. MFF har nu vunnit två matcher på raken och leder allsvenskan – så Jens kan åter se djurgårdare i ögonen och ljust på framtiden. (Just nu leder tre malmölag serier i fotboll, handboll och hockey. Bara ett av lagen har en rimlig chans att vinna sin serie.)

Att hösten kommit innebär ytterligare en ljuspunkt – Monday Night Big Band har återupptagit sina konserter på Malmö Live. Teatersäsongen har också kommit igång. En av Akkis födelsedagspresenter är ett besök på Hipps föreställning ”Stockholms blodbad” – en svensk-dansk samproduktion! (En pendang till förlusten mot Djurgården?) Det kan därför kanske passa bra med att jag är slut som ”god man”. ”Mitt” barn har fyllt 18 år och är inte barn längre utan vuxen.

Ett mer än vuxet äktenskap har vi också firat med Bollinger som Ola och Carina bjöd på ytterligare en varm sensommarkväll.

Nu kan vi med förtröstan se framemot utlovade regn och hård blåst. Vi är laddade.