Så har Ola, Carina och Johanna stuckit iväg till Spanien för välförtjänt ledighet efter ett pressat festschema. Deras sommarfest avlöpte planenligt med sedvanligt nattbad. Akki och jag var på en usel match MFF-Kalmar – men kvällen avslutades på Nybogatan med två timmar Ella F med några åerupptäckta inspelningar BBC. Det blev en bra avslutning trots allt. Ola & Co hade knappt hunnit lämna Höllviken förrän det var dags för Akki och mig att sticka iväg för att lyssna på jazzkatterna Jan Lundgren och Jacques Werup.

Den överblivna goda och matiga pajen är uppäten liksom kvarlämnad fil och lite annat smått och gott uppätit. Gräsmattan är under rekonditionering och ser ut att hämta sig bra. Säsongens sista(?) slitiga projekt är avslutat. Vi har i många år behövt en något jämn och stabil gång på baksidan av huset. Där var många grästuvor och rötter. De är nu ersatta av överblivna gamla gångplattor som ligger rimligt jämt. Säsongens sistavinbär är plockade och ska snart in i frysen för att i sinom tid göra tjänst i sorbet och parfait.

Inte bara ”Nybogatan” är på semester utan även Johannas katt Tigris vilar på dagarna ut på Klockarestigen.

På nätterna – åtminstone i natt – är hon ute och klättrar på taket och får plockas in av Akki. Dessutom försvarar hon sitt revir mot andra katter. Hon kommer dock troget – som alla eklundhare – till frukost, lunch och middag och försöker då vara l

Nu väntar vi bara på att Jens och Shasha ska få sin semester.