Det har varit en hel del festande den senaste tiden och fastan lär stå för dörren? Det hela började för ett par veckor sedan med överraskningsfesten med gås för guldbröllopsparet Jan och Bibi. De blev verkligen överraskade och lite tagna. Vi hade gott stöd och stor hjälp av Ingrid och Anders som stod för flaskor med champagne och utmärkt fylligt vin och en god madeira till Ingrids dessert. Så det var verkligen lyckat.

Ett par dagar senare var det dags att bege sig till Palladium för att fira att Jan Lundgren snart fyller 50 år. Vi har med stor begeistring lyssnat på honom åtminstone de senaste 25 åren. Det började på Musikhögskolan i Malmö när han var student där på jazzlinjen och början på Monday Night Big Band. Sedan dess har han bara blivit bättre. Konsertdatum var fastställd sedan lång tid tillbaka men tillsammans med Bengt-Arne Wallin och Bohusläns Big Band. Men eftersom Wallin dog för några månader sedan gjordes programmet om till ett födelsedagsfirande av Jan L. Första halvan var en hyllning till Wallin och hans fantastiska arrangemang av i första hand svenska folkvisor. Speciellt originellt, roligt och njutbart var den annars triviala Gärdebylåten.

Efter paus var det dags för födelsedagskalaset och “presenter”. Den första presenten var att det var dags för MNBB att äntra scenen, vilket lyckats hållas hemligt för jubilaren. Sedan kom Nisse Landgren med sin röda trombon och sedan en rad utmärkta kvinnliga vokalister. De flesta hade lurat Jan L att de var bokade på annat håll den kvällen och inte kunde vara i Malmö på ”efterfesten”. Det blev fullt av överraskningar för den blivande 50-åringen. Han var också mycket tagen – men hoppade givetvis helt oförberedd in och gjorde självklart bra insatser i gamla klassiker med MNBB. Konserten varade i 3½ timme! Akki och jag var helt utmattade när konserten var över.

Dessutom fick vi ytterligare en glad överraskning – MNBB ska göra tre spelningar på Malmö Live under våren. Det blir väl inte lika intimt och avspänt som på Mattssons men säkert akustiskt bättre.

Några dagar senare bar det av till Stockholm för att något försenat fira Jens födelsedag, besöka Antikmässan och hälsa på hos Ulf och Marie. På Antikmässan klarade vi oss undan med att inhandla ett drygt dussin lagom stora silverskedar för att äta fromage, parfait, mousse och – frukostyoghurt! Jag gjorde ett besök på Fotografiska som har en utmärkt utställning av delar av The Walther Collection. Mycket sevärd. Akki träffade sin kusin på Tesalongen på Svenskt Tenn.

Tillsammans med Ulf och Marie hade vi en trevlig kväll. De bjöd på en utsökt renytterfilé. Lördagen och söndagen tillsammans med Jens och Shasha. Vi såg den nya Zlatanfilmen på Råsunda filmstad – mitt i AIK-land – och åt rejäl brunch på Fåfängan dagen efter. Det var en solig söndag med en fantastik utsikt över Stockholm.

Vi har nu lyckligen återvänt till Höllviken där vi möttes av våren. Vintergäcken är snart överblommade, snödropparna står i blom, de första blå och gula krokusen har slagit ut, påskliljorna står i knopp och tulpanerna visar sina första blad. Det finns hopp om att livet återvänder. Tyvärr innebär det också att maskrosorna vaknar till liv. Jag har redan hunnit med att dra upp en fyra, fem stycken. De satt inte fast.