I söndags sändes sista avsnittet av tv-serien ”Bron”. Huvudintrigen var inte särskilt bra. Det som höll spänningen på högvarv var alla sidohistorierna. Serien innehöll en cliff-hanger – om det nu är en passande metafor för en bro? Ingen – vare sig skådespelare, manusförfattare eller svensk och dansk tv – vill ge besked om det blir en fortsättning. Det kanske löser sig av sig självt? Regeringen kommer nämligen imorgon att besluta om en lagrådsremiss på ett förslag om att Regeringen i stället för Riksdagens ska kunna stänga Bron. Låt oss hoppas på att föredragande i Lagrådet sågar förslaget. Om det ändå blir proposition till Riksdagen så får vi brofantaster sätta vårt hopp till Skånebänken i Riksdagen att de lyckas övertyga tillräckligt många ledamöter så att det inte blir Riksdagen som omöjliggör en fortsättning på Bron. Va fan vet 08:or om Brons betydelse?

Malmö och Lund har till slut – liksom resten av de skånska kommunerna (med undantag av Östra Göinge) lurats med att finansiera ett projekt ”Greater Copenhagen” med majoritet för danskarna. Ska vi nu buntas ihop med xenofoba danskar och behöva betala för det? Regionen ska gubevars integreras – men mest med danskar?

Är Regeringen rädda för att danskarna försöker att återerövra Skåne efter freden i Roskilde 1658? Och om det är för många flyktingar som inte vill stanna i Danmark utan ta sig vidare till Sverige – så kan danskarna sitta där med ”Svarte Petter”?

Har det nordiska samarbetet börjat bli ett mordiskt samarbete – med flyktingar som insatser? Låt oss åtminstone behålla den mer än halvsekelgamla passfriheten mellan de nordiska länderna. Det hedrar inte Sverige att vi redan har gjort avkall på denna. Än mer pinsamt blir det om vi kommer att stänga Bron för flyktingar och tvinga dem att stanna i ett land som behöver ha en norrman som förbundskapten för sitt fotbollslandslag.