Livet har återgått i normala gängor; städning, strykning av tvätthögar, klippning av gräsmatta (två gånger!), utvecklingssamtal för Nesar, Litteraturjunta, sammanträde med Nisses småpågar på Grand, Top Hat på ”Stadsteatern”, läkarbesök, Akki på vävning och silverkurs och inte minst ”mentorskap” för Fredde. Två saker i vårt snack imponerade på mig; att han själv refererade till struktur/aktör-analys av samhällsföreteelser (introducerat i slutet på 1970-talet av ”husguden” på Eden Lennart Lundquist), att Fredde osentimentalt berättade om ett besök på KB med sin svårt funktionshindrade kompis.

Att bäst före datum är passerad för min del kom inte som någon nyhet. Dessbättre finns det nyskapade reservdelar ganska lättillgängliga. Så snart blir det dags för en starroperation på höger öga. Mitt vänsterseende fungerar fortfarande tillfredsställande. Nu gäller det bara att parera in det mellan viktiga matcher för MFF. Enögdhet är visserligen ett kännetecken för en del blådårar – men inte för alla?