Zion 2015-09-28

Det är en sen kväll efter en innehållsrik dag i nationalparken i Zion. Vi har tidigare i huvudsak sett canyons uppifrån och ned och det har varit storslaget. När man är på botten och ser upp är det inte bara högt och lite andra färgnyanser – man urskiljer mycket fler detaljer i bergets struktur; parallella urgröpta linjer som stormar med sand i som under årtusende slipats mjukt vackra. Dessutom är berg mycket högre och stupar brantare ner från botten än från toppen?

På botten kan man också se hur vattnet sipprar ur bergväggen och bildar små pölar, som blir bäckar och till slut en liten strid flod. Vi promenerade längs en sådan flod. Det gick bra. Akki – som idag varit mycket bättre -svalkade sina fötter i vattnet efter en bra promenad. Vi såg bergsgetter och halvtama jordekorrar i nationalparken och på vägen till vår stuga ett par flockar vilda kalkoner.

Ikväll har vi grillat – dock inte kalkonerna. Vi satt ute i den ljumma kvällen och åt njöt tills det blev mörkt. Klockan är nu tio på kvällen och alla utom jag har krupit till kojs efter en lång dag. Jag ska försöka hålla mig vaken en knapp timme till för att kunna väcka Johanna på hennes 14-årsdag – Akki, Anki och Kent gratulerar också.