St George Island 2015-01-12

Flygförsening pga av snöoväder i Oslo, missad bussförbindelse i Orlando, övernattning på motell och omstart i Orlando med ny buss mot Tallahassee. Lite drygt 4 timmar senare mötte med Anki och Kent upp för ett par timmars bilfärd mot målet St George Island. Det blev äntligen ett efterlängtat och glatt återseende. Fortfarande lite jetlaggade blev det en mycket oväntad överraskning. Vi körde en sträcka längs stranden till Mexikanska golfen med en bra utsikt övervattnet. Sträckan var dels bebyggd med jämförelsevis nya ganska exklusiva hus delvis ”gamla” små fiskarsamhällen. Helt plötsligt svängde vi in till ett av de äldre husen som visade sig innehålla en ostronbar! Den var ”shabby-shick”. Ingen fancy servering och personal bara skickliga ostronöppnare bakom bardisken. Det är så ostron ska avnjutas. Efter ett dussin ostron och en öl vardera kunde Akki och jag konstatera att det finns goda skäl för att Florida är berömt för sina ostron! Ostronen var inte bara färska och fullmatade – de var utsökt goda! Här kommer vi att trivas – även om Floridasolen lyser med sin frånvaro. En mycket god början på det nya året.

Ännu har vi ätit så här många ostron.