I torsdags kom Jens och Shasha – med skilda tåg – till Malmö, på fredagen anslöt Fredrik med Oda och på lördagsförmiddagen kom Carina med Ola, Johanna och inte minst äpplekakan.

Nu är gräsmattan klippt, klippet hopräfsat, hängrännor och stuprör rensade, krukväxter flyttade till vinterträdgården, två gäss med tillbehör inhandlade, tillagade av Akki och uppätna av den växande ”familjen”. De sedvanliga spelen spelade under stim och stoj. Efter gåsmiddagen och en del spelande avvek Fredrik och Oda till nya begivenheter i Malmö. På söndagsförmiddagen efter en med nödvändighet lätt frukost lämnade Ola, Carina, Johanna, Jens och Shasha Höllviken. Jens och Shasha tog samma tåg till Stockholm.

Akki och jag fann oss väl tillrätta med resterna av gässen och vinet och började packningen inför avfärden till Portugal. Efter en del småärenden på måndagen och tisdagen var vi klara i lugn och ro för uppstigning 3.30 för vidare transport till Triangeln, Kastrup – där det blev en timmes försening pga av dimma i Berlin Vi anlände ganska trötta till ett varmt och soligt Faro. Där hämtade oss en ”taxi” för transport till lägenheten i Olhão.

Efter en hektisk vecka på Klockarestigen får den nu vila i ro i fyra veckor – precis som Akki och jag på den portugisiska sydkusten.