Nu behövs det inget ”mandom mod och morske män” för att bada i Höllviken. Till och med badbryggan är överflödig. Det är så varmt i vattnet att man kan gå lugnt och stilla ut – inga krampkänningar, ingen kyla bara en liten behaglig svalka. Dessutom är vattnet fortfarande kristallklart. Det är inte ofta det är så här varmt – 24 grader i vattnet och en varm ljummen vind när man går ur badet. Men man är inte precis ensam om att njuta. Det är knökande fullt på stranden på dagtid, så det blir mest morgon- och kvällsdopp. Dessutom har fiskaren i Skåre börjat få fångster av piggvar och skrubba så det går ingen nöd på Akki och mig.

Det är möjligt att det varit en lika lång värmebölja tidigare – mannaminne tenderar att vara mycket sämre än USB-minne – men det är en sommar man minns länge. Mannaminne?