smileyFröknarna på dagis sa alltid: ”Det finns inget dåligt väder – det finns bara dåliga kläder.” Det finns visst dåligt väder! Åtminstone på USA:s östkust hjälper det inte Kent med bättre kläder. Hans flyg förblir inställt ändå pga just dåligt väderså är det. Detta trista besked lämnade Kent för en stund sedan. Han är nu ombokad på ett flyg – så att han landar på söndag morgon istället. Det innebär att det blir tåg till Glasgow. Förhoppningsvis hinner vi då i tid med planerad avfärd till Jura.

Det finns mycket att se här i Edinburgh – men backarna sliter på vad- och lårmuskler. Dessbättre är det tätt mellan rastställena – statyerna av storheter som David Hume, Adam Smith och museerna!

Här finns att upptäcka. Chasmir- och lammullsställena ligger tätt – men de färger och modeller jag vill ha, har jag ännu inte hittat.

”Dagen” började annars med regn och mörker halv fyra i morse och därefter medan det ljusnade två timmars väntan på Kastrup innan planet lyfte. Här i Edinburgh har det varit soligt med en ganska kylig snålblåst mest hela dagen.