En eftermiddag i Sousse när vi solat fullt tillräckligt vid poolen gick solen lite i moln. Ett tecken så gott som något att det var dags att äntligen besöka ett museum – det arkeologiska muséet i Sousse. Först försökte vi vår vana trogen att hitta dit med hjälp av kollektivtrafik. Vi fick ge oss och hittade till slut en taxi där chauffören till slut lyckades förstå vart vi ville komma. (Deras engelska är lika bristfällig som vår franska och vår franska lika bristfällig som deras engelska – men vi kom fram.)

Där lyste de fantastiska romerska mosaikerna från strax efter vår tideräknings början emot oss. Den ena gobiten efter den andra. Utöver det mycket skickliga hantverket med infärgning av mosaikbitaran till läggningen av dem är vi mycket tacksamma för att de kunnat bevaras i två tusen år.

Sedan återstod ytterligare en dag med sol och mer god fisk till middag innan det var dags att stiga upp kvart i tre på natten/morgonen strax efter det att en del av de övriga hotellgästerna bullrigt och högljutt kommit i säng.

Vi kom hem till strålande vårväder och möttes av påskliljor som just slagit ut och rabarberblad som försiktigt visade sig. Det finns hopp här i Sverige också.