Aqaba , Röda havet 2011-11-19

I morse steg jag upp tidigt och åt en rejäl frukost innan det var dags för mig att göra ett nytt besök i Petra. Det var kyligt strax innan åtta när jag klev in genom grindarna – men jag var praktiskt taget ensam den första timmen. Det var en bra upplevelse. Inte många försäljare var vakna heller. Det blev att beskåda fler utmärkta gravmonument och några gamla tempel. När jag trött och nöjd återvände mot utgången möttes jag av horder av turister – tusentals. Men jag fick en upplevelse av hur krigarna i de gamla Petra hade tagit sig ut.

Klockan 12 checkade vi ut och tog taxi till busstationen. (Taxichauffören försökte också att övertala oss att åka med honom i stället för med buss till Aqaba.) Efter ganska kort väntan var bussen full och vid tretiden var vi framme i Aqaba – där vi blev lite undrade över var hotellet låg – lång söderut från Aqaba centrum. Men det är mycket hög standard. Jag har redan hunnit med ett bad i ett salt och varmt Röda havet.

Aqaba 2011-11-20

Dagen började med en mycket rejäl frukost och har fortsatt har vid stranden med sol, bad och mycket läsning av Tranströmer och Offside. T.o.m. Akki har läst Offside med behållning. Nu är det snart dags för mat.

Efter några förmiddagsdopp i morgon beger vi oss tillbaka till Israel och Ewa. Är vi då offside eller onside?