Jag är inte känd för att sakna ord – men de senaste veckorna har det varit mycket svårt att hitta rätt ord. Jag saknar rätt ord för de överlagda, kallblodiga morden i Oslo och på de politiskt demokratiska ungdomarna på Utöya. Vi påminns om andra meningslösa illdåd mot Olof Palme och Anna Lindh. Så småningom sjunker bottensatsen ner och kanske vi ser klarare att det är viktigt att argumentera mot att slå in skallar och att argumentera för att i stället räkna skallar. Vi måste leva med att vi är oeniga om vad som är riktigt viktigt här i livet. Det enda som är okränkbart är livet. Oenighet får vi aldrig lösa med att slå ned varandra. Hur korkad och intolerant en uppfattning än är så måste den tolereras. Om vi förbjuder någon att hysa eller yttra den så blir vi alla dummare. Vi blir klokare av att kunna argumentera mot den. Det är svårt att visa denna tolerans mot galningar – men nödvändigt för att vi inte själva ska bli intoleranta!

En del nödvändigt underhållsarbete på tomten och huset här i Höllviken har som vanligt genomförts i sommar – trots förkylningar och inte alltför bra väder. Häromdagen tvingades vi tyvärr lämna återbud till årets sedvanliga sommarfest hos Harry och Per i Skanör. Det var blixt, dunder och hällregn i Höllviken – förmodligen inte särskilt mycket bättre i Skanör. Ola och Carina hade något lite bättre tur med vädret på sitt sedvanliga sommarkalas i Höllviken som avslutades på söndagen med deltagande i sandbyggartävlingen i Falsterbo. Tyvärr inget pris – inte ens ett hedersomnämnande trots en bra illustration till SAAB-fiaskot.

Jag är inte känd för att sakna ord – men de senaste veckorna har det varit mycket svårt att hitta rätt ord. Jag saknar rätt ord för de överlagda, kallblodiga morden i Oslo och på de politiskt demokratiska ungdomarna på Utöya. Vi påminns om andra meningslösa illdåd mot Olof Palme och Anna Lindh. Så småningom sjunker bottensatsen ner och kanske vi ser klarare att det är viktigt att argumentera mot att slå in skallar och att argumentera för att i stället räkna skallar. Vi måste leva med att vi är oeniga om vad som är riktigt viktigt här i livet. Det enda som är okränkbart är livet. Oenighet får vi aldrig lösa med att slå ned varandra. Hur korkad och intolerant en uppfattning än är så måste den tolereras. Om vi förbjuder någon att hysa eller yttra den så blir vi alla dummare. Vi blir klokare av att kunna argumentera mot den. Det är svårt att visa denna tolerans mot galningar – men nödvändigt för att vi inte själva ska bli intoleranta!

En del nödvändigt underhållsarbete på tomten och huset här i Höllviken har som vanligt genomförts i sommar – trots förkylningar och inte alltför bra väder. Häromdagen tvingades vi tyvärr lämna återbud till årets sedvanliga sommarfest hos Harry och Per i Skanör. Det var blixt, dunder och hällregn i Höllviken – förmodligen inte särskilt mycket bättre i Skanör. Ola och Carina hade något lite bättre tur med vädret på sitt sedvanliga sommarkalas i Höllviken som avslutades på söndagen med deltagande i sandbyggartävlingen i Falsterbo. Tyvärr inget pris – inte ens ett hedersomnämnande trots en bra illustration till SAAB-fiaskot.

Igår lämnade vi Johanna på ”Höllvikenlägret” som Husie IF ordnar årligen för att fostra god Husieanda bland mycket unga fotbollsspelare – och god fotbollskultur som vi inte blivit bortskämda med de senaste veckorna. Trots blixt, dunder och hällregn här i Höllviken verkar Johanna ha klarat sig bra. Ledarna ringde åtminstone inte för att Johanna ville komma till Farmor och Farfar. Fredrik, Carina och Ola har i Karlstad kämpat väl mot ibland överlägset motstånd. Husie P14 tycks dock vara bland de drygt dussinet bästa lagen i Sverige.

HUSIE RULES!