Gräsmattan är vårkrattad och vårgödslad, regeringen har presenterat en osedvanligt bedrövlig vårproposition men trots allt växer rabarberna och tar sig riktigt bra, en del av påskliljorna blommar till påsk andra är utblommade, solstolarna framplockade ur carporten och i nittionde minuten gjorde så MFF till slut mål mot Djurgården. Det satt tydligen hårt inne – trots att Djurgården spelade med en man mindre i andra halvlek.

Nu stundar sol och värme vilket borde betyda vila, avkoppling och läsning av god litteratur. Men vårpropositionen innehöll ytterligare jobbskatteavdrag för att stimulera till mer arbete och minska därmed arbetslösheten och möjligheterna till vila och avkoppling. Det blir till att fortsätta att fylla igen de gropar jag för en tid sedan grävde hos Loff och Eva-Lis i Dalby och hjälpa Ola att ”dekonstruera” tak och väggar på altanen på Nybogatan. Det verkar helt obehövligt med jobbskatteavdrag? Om man får mer pengar efter skatt vid samma arbetsinsats – varför ska man då jobba mer? Och halverad moms på krogen beräknas kosta 1 500 000 kronor per nytt jobb. För detta bör man mellan tummen och pekfingret få 3 nya jobb inom vård, skola och omsorg per nytt jobb på McDonalds. Satsa gärna skattepengar på mer jobb – men prioritera viktiga jobb. Det tänker jag göra de kommande dagarna oavsett skatteavdrag.

Våren tycks ändå vara på gång – även om det är i sista minuten som för MFF.