Sydney 14 januari

I morse var det blå himmel och solsken när vi åt bacon och ägg till frukost. Vi höll oss trots allt till planen och började på den kinesiska marknaden som var en behaglig variant av marknaderna i Beijing. Inga påträngande försäljerskor men inte heller någon uppenbar prutmån. Vi testade en del av av marknaden utan att köpa mycket men ett par shorts lyckades Akki snabbt övertala Peter att köpa. Kanske var det den mindre storleken än vanligt som gjorde köpet så lätt?!

Baddräkter och handdukar var nedpackade så det blev därefter färjan direkt till Manley Beach, en halvtimme med båt från centrum av Sydney. Efter en behaglig båtresa och en mycket kort promenad kom vi till stranden vid 12-tiden. Solen stod högt på en klarblå himmel, det var varmt och lite vind som svalkade skönt. Det var bara att ge sig i kast med vågorna i det salta och varma vattnet. Så fort vi kom upp och var torra blev det emellertid dags för solkräm 30+. Det blev flera nappatag med vågorna innan vi trötta nöjda bytte om vid tre-tiden. Det var då dags för glass. Det gällde att äta den fort eftersom den annars smälte bort i värmen. Halvtimmen på båtfärden hem tillbringade vi i skuggan. Efter denna ansträngande arbetsvecka i Sydney hade vi inga bekymmer med att förena oss med alla slipsnissarna som också tog sig en förhoppningsvis välförtjänt öl innan helgens plikter väntade dem i hemmet.

Vi åt god take-away-sushi i parken utanför vårt boende. Till dessert blev det en bit ost – Jarlsberg. Det var skönt med duschen för att få bort allt saltvattnet som stramade på huden. Det här livet med salta bad i härliga vågor är inte fel. Undrar om man skulle tröttna på det? Hur lång tid skulle det i så fall ta? Tur är det åtminstone att man inte har något arbete att sköta för det är mycket som distraherar här.