Vi befinner oss nu i Coober Pedy och ar glada for att vi kan bo under jord dvs hotellet har sina rum i grottor. Dar ar det behagligt svalt dygnet runt men ute var det i gar 39 grader och idag bara 37! Det ar som att stalla sig framfor en varmeflakt och oppnar man munnen for lite mer luft sa hittar en fluga snabbt in och sa har man svalt den…..

3000 sjalar bor i den har halan som mest liknar en sandlada dar nagon varit och gravt och sedan lamnat stallet. Inte speciellt vackert men det man hittat under jord och i berget ar desto vackrare. Vi har besokt deras minemuseum, vandrat i tunnlar dar de tidigare brutit opaler, besokt bostader fran 1960talet fullt utrustade med allt som tillhorde hus och hem da. Tron pa de stora fynden och vinsterna har varit starkt. Man var lika nordiga forr som nu det ar bara foremalen for passionerna som andras.

Nu skall vi snart ge oss pa opaljakt, kanske kan det bli nogon mjolkig skonhet och sa maste vi val ha nogot att roa oss pa silverkursen – eller hur Anna?

Avslutningsvis tanker vi pa dig extra nu Carina nar vi har mott de forsta kackerlackerna!! Det sopas och sopas men de finns standigt dar. Anda trosten ar att de ar nagra sma ena.

I morgon bar det till Alice Springs med buss dagtid – det skall bli kul.