Vi har nu tillbringaT drygt ett dygn på tåget mellan Perth och Adelaide. Vi har bytt livet som back-packers mot ett mondänt liv med engelsk frukost, lunch med dessert och trerättersmiddag (med några olika alternativ) tillsammans med ett gott glas vin. Dessutom är det riktiga dukar och servetter. Mycket tilltalande, Maten serveras på porslinstallrikar och med korrekt placerade bestick.

Det finns en loungevagn med behagliga läderfåtöljer som är gjorda för att sitta och läsa i. Det gör vi. Emellanåt drar vi oss tillbaka till vår egna kupé med toalett och dusch för att skriva eller vila mellan måltiderna. Under middagen bäddas och fälls sängarna ner och under frukosten fälls de upp.

Det har hitintills blivit två stopp för att byta lokförare och fylla på vatten. Det har gett möjlighet till bensträckare (och rökning). Vi är förundrade över landskapet. Vi har nu färdats i över 26 timmar och landskapet är platt åt alla håll – mil efter mil efter mil. Det är dessutom mycket torrt – även om personalen på tåget påstår att det inte varit så här grönt längs färdvägen någon gång tidigare som de färdats här. Några känguru eller andra typiska australiensiska djur har vi ännu inte sett till – en örn och några andra fåglar är vad vi har skådat.

I går när vi lämnade Perth var det lite småmulet för första gången under vår vistelse här. När vi gjorde vårt första stopp i Kalgoorlie vid 10-tiden på kvällen var det dock mellan 25-30 grader varmt. Idag när vi gjorde ett stopp i Cook var det över 35 grader; men det är en torr värme. Medresenärerna är mycket vänliga och pratsamma. De är utomordentligt skickliga på ”small-talk”.

Vi trivs!

3 december Barossa Valley

En god soppa, följt av en god lammstek och till dessert en ostbricka var en utmärkt avslutning på dagens tågfärd.

Frukosten i morse blev något primitiv eftersom den serverades i kupén vid 6-tiden på morgonen. Strax efter 7 enligt tidtabell kom vi till stationen i Adelaide. Buss tog oss till biluthyrningsföretaget, vi hämtade ut bilen vid 9-tiden och har nu hunnit till Tanunda i Barossa Vally och har checkat in på ett bra övernattningsställe, ätit lite lunch och det är nu dags för utfärd i byn och vindalen.