Vi erhöll en hel lägenhet med sovrum i engelsk stil, vardagsrum med fällbara skinnfåtöljer och bamseTV – helt enligt engelsk stil. Välutrustat kök, tvättmaskin och övrig service. Här slår vi oss ner nu i tre dagar. Vi for ut på vintur omedelbart efter att vi slängt in våra väskor – lika riktligt och generöst bjuder man på sitt vin och berättar sina släktleds historier om hur man kom till den här lilla hålan mitt i Barossa Valley! Väldigt givande speciellt på de familjedriva ställen som vi valt att koncentrera oss på. Jacobs Greek och liknande stora som vi alla känner även hemma i SVerige är bara flådiga aerveringställen som inte ger mer än lite vin i magen.

Första kvällen var det julparad i Taranunda som vår by heter. Alla barn tycks vara änglar här i alla fall när de skall representera sina kyrkor, skolor etc. Brankår, orkestrar, fårhundsuppfödare med bilen full av hundar etc etc. Ni kan säkrt föreställa er det hela – hela stan var på fötter och stan var dessutom helt avstängd någon timmer.

Vi kockar vår mat då vi bor dyrt. MEn kött är billigt här så lamm och pepparsteksbiffar med tillbehör har slinkit ner tillsammans med detta förvånandsvärt goda vin som finns här. Vi förväntade oss väldigt väldigt gott vin i Sydafrika men hade inga speciella förväntningar på Barossa Valley. Men det blev precis tvärtom. I sydafrika var det svårt att hitta prisvärda viner i 100-150 krs klassen. Här finns det gott om dem och mycket goda. Några importörer har vi funnit i Danmark så vi får se om vi kan få tag i några flaskor när vi kommer hem. Det finns väl alltid någon som vill dela dem med oss?!

Avslutningsvis dagar i Barossa Valley har varit väldigt fina – Eden valley med sina vackra kullar och härliga eteriska dofter mycket avkopplande och allt har fungerat toppen med bilen. Vädret har legat på 30-35gr men det är torr värme så man tål mycket – i alla fall vi.

Nu sitter vi på ett Mc Donalds i Adelaide och har just lämnat bilen – skönt! Men nu regnar det. All info om vädret vi har framför oss är lite alarmerande. Det är stora översvämningar på östkusten men vi har ju minst sex dygn nu framför oss i the outback i Coober Peddy och Alice Springs innan vi flyger till Cairns. Vi hoppas det vänder innan dess.

Kära vänner – ni får gärna skriva några rader. Vi tänker på er varje dag då vi vet att ni har tuff vinter och nu längtar vi efter lite info hemifrån. Vi ber också att få gratta dig Anna några dagar för sent – Hipp Hipp Hurra! Ingrid – du firar snart din födelsedag förhoppningsvis i värme. Många hälsningar till dig också…..

Klockan är nu 16.15 i Adelaide och snart ska vi stiga på bussen för en tolvimmars färd i natt!