Just nu lever vi just nu ett rejält lyxliv ordentligt omhändertagna som vi blir av Ruizong och Yana. Det är restaurang till frukost, lunch och middag med många kinesiska specialiteter. Deras lägenhet i centrala Hong Kong är på 30:e våningen i ett komplex med pool, gym och en rad andra faciliteter. Lägenheten har en fantastisk utsikt över Hong Kongs skyline och hamn. Det är perfekt att sitta på balkongen på kvällen med cigarcigaretten och njuta av utsikten (sett ur Peters perspektiv) för mig är det mer fantastiskt att se all denna trafik som väller runt alla höghusen, men inte höra den. Vi ar ocksa mycket fascinerade nar vi sitter har i deras hem av det faktum att nar vi forst motte dem for 20 ar sedan var de tva riktigt fattiga kinesiska studenter.

Vi har blivit tagna till ”The Peak”, marknaderna och vi har själva besökt ett Art Center med fantastiskt kinesiskt hantverk. Igår tog vi färjan till Kina och Tsui Han där de har sitt ”resort” nära en golfbana. Resorten är en mycket stor villa på kanske 300 kvm med en tillhörande trädgård. Villan är i en japaninspirerad stil med ett imponerande teakgolv på ovanvåningen där det är rejält tilltagna sovrum för de själva, barnen och gäster. Just nu är Ruizong och Yana och tar sin morgonrunda på golfbanan där vi i sinom tid ska äta en (mycket) sen frukost.

Idag har vi besokt Macau som vi kom till med taxi och sedan en lang koe till den portugisiska byrakratiska passpolisen. Det blev besok pa casino dar vi sag ungdomar spela bort motsvarande tre miljoner svenska kronor pa i princip ett brade! Vi gick jamnt ut – vi spelade inte.

På tisdag avslutar vi sedan våra dagar här på ‘botaniska trädgården. Om detta får ni kanske höra i nästa blogg!