Imorgon är det äntligen dags för en rejäl time-out. Det blir precis lagom till att julskyltandet och julpyntandet börjar. Det kommer vi inte att sakna. Det vi möjligen kommer att sakna – utöver barnbarnens fotbollsturneringar – är invigningen av Citytunneln. Vi kommer att åka ut via Svågertorp/Hong Kong och hem via Bangkok/Hyllie. Som kompensation får det bli en särskild tjänsteresa till Lund i början av februari där hemfärden slutar i Köpenhamn … hoppas jag.

Dagen började annars med en smärre katastrof. Det var en del springande ut och in via altandörren. Plötsligt stod jag med innerhandtaget i handen. Visserligen behöver jag ofta ett handtag – men inte bokstavligen i handen dagen innan avresa. Om det är något jag avskyr (och inte behärskar) så är det att montera lås och dörrhandtag – särskilt i mörker och kyla. Dessbättre förbarmade sig Akki och hittade en låssmed i Höllviken som grejade problemet på tio minuter. Tack och lov att det fortfarande finns professionella hantverkare.

Lite – men inte mycket – kommer jag att sakna sossarnas letande efter identitet. Inte oväntat börjar media och sossarna i galen ända. Identitet är mer än person och förpackning. Det hade varit klädsamt om de börjat fundera något över vad de vill kränga innan de bestämmer vem som ska kränga. Men det ger ju inga löpsedlar. Löpsedlar kräver namn och bild och inte komplicerade sammanhang. Tomma tunnor bullrar mest? Lite – men inte mycket – kommer vi att följa händelseutvecklingen. Vi räknar med fullödiga sammanfattningar av vänner som dagligen är närmare händelserna centrum.