Allsvenskan har gjort halvlek. MFF spelade utmärkt med ett riktigt ungdomligt lag. 17-årig Alex gjorde mål mot Brommapojkarna. Jag kunde utnyttja Olas plats eftersom han hängde ihop med Husielaget och Fredrik som spelar ikväll – men det är för blåsigt.

Efter tre vändor på Skatteverket – en för att begära att få de fyra sista siffrorna i Suleimans personnummer, en vecka senare åter där för att begära att få en id-handling åt honom och betala 400 kronor och slutligen att tillsammans med honom hämta ut id-kortet – så hoppas jag att det ska dröja innan vi behöver vara där igen i de timslånga köerna. Han har numera också ett konto på Nordea, om än inte ännu några kulor på det. (Han har ett par hundra spänn i fickan.) Jag har begärt att bli ”entledigad” som god man. Det främsta skälet är att han är flyttad till Löderup, går i skolan i Ystad och är kopplad till Socialtjänsten där. Det blir tyvärr för komplicerat med den personliga kontakten. Det har varit en givande, intressant om än inte okomplicerad tid tillsammans. Matchen snart slut för mig – men Suleiman har många matcher kvar.

I slutet av april avslutade jag magisterkursen som jag medverkat i på miljövetarprogrammet. Det var kul och gav en hel del kulor. Jag har också sent om sidor blivit klar med ett utlovat manus till ett jubileumsnummer av Statsvetenskapligt Tidskrift. Artikeln handlar om studenter i statsvetenskap sedan 1955 – i första hand vid institutionen i Lund. Inte en spänn – och mer slitigt än jag föreställde mig, när jag antog den smickrande förfrågan.

Deklarationen klarades också av – utan alltför stora bekymmer och oväntade utgifter trots att vi båda sålt en del värdepapper. Den beryktade K4blanketten som numera finns som e-dokument blev mindre snårig än för något år sedan. En framgång för den delen av Skatteverket. Annars hade det förmodligen lätt blivit lika många timmar över den blanketten som på Skatteverkets avdelning för Folkbokföring.

Akki har de senaste åren klagat på att jag ibland hör illa. Själv har jag skyllt på selektiv perception. Nåväl – nu har jag fått min hörsel testad. Jag har tydligen en mindre hörselnedsättning i det övre registret på vänster (?) öra. Och jag som alltid har inbillat mig att jag varit mer lyhörd för vänstersynpunkter. Vi får väl se om ett hörselhjälpmedel gör att jag hör Mona (S) bättre och i så fall om det får någon och i så fall vilken effekt för val av parti tredje söndagen i september i år.

Hitintills pensionerade 40-taliser från statsvetenskapliga institutionen har bildat ett lite sällskap – ”Nisses småpågar”. Vi träffades i en fredag/lördag med övernattning hos den ”äldste” av oss Bo B. Våra hustrur var med. Det blev en i dubbel bemärkelse blöt – men förväntat trevlig sammankomst i Segelstorp inte långt från det bland statsvetare väl kända Torekov och Torekovskompromissen där de borgerliga gick med på att helt avlöva kungahuset all formell politisk makt mot att sossarna avstod från att avskaffa monarkin. Det blev en oväntat hetsig debatt bland oss alla anti-monarkister. Alla utom en av oss ansåg att det fanns angelägnare saker att driva politiskt än att avskaffa monarkin.

Efter mycket kritiskt letande har Nilssons hittat ett mindre elolämpligt (alltså el-olämpligt inte elo-lämpligt) hus i Dalby. Så nu städas och fejas det (home-styling) på Drapavägen inför fotografering av huset inför mäklarens presentation av objektet på nätet. Eftersom ”Förstamajgänget” hade sin sammankomst för ett tag sedan där – mycket nostalgi som vanligt – har hunnit hem bör det inte vålla stora problem att avveckla fastigheten till ett marknadsmässigt pris. (Åtminstone statskassan blir säkert nöjd med sin andel av reavinsten.)

Tjechovs ”Måsen” är en klassiker. Vi lyckades komma iväg på Hipps sista föreställning. Det var tur – för det var en utmärkt föreställning med ett utmärkt spel av hela ensemblen

Jag har nu följt Huseis match på twitter. Det blev tydligen en onödig förlust mot TFF – 2-3. Och det var tydligen inte bara Husielagets fel om jag förstått matchreferatet korrekt. Det är inte lätt att spela i halv storm inte alltid ens i en halvlek.