Just nu börjar M-l-d-f-st-v-l-n och tidigare idag har jag skottat en del av snön från taket på carport och förråd. Mer återstår till i morgonsmiley Veckan har ändå slutat bra: mycket god middag och samvaro hos Smidebergs, Sulemains id-handlingar anlände från Kabul och är överlämnade till advokaten liksom hans läkarintyg på splitterskador och inte minst har vi fått stopp på välmenande men aningslösa gymnasieelever i Vellinge som ville göra intervjuer med de “ensamkommande flyktingbarnen” för att lägga ut på you-tube utan insikt om vilken skada det kan åsamka dem om de inte får uppehållstillstånd utan behöver återvända till Afghanistan. Veckan slutade bra – inte minst för Johanna som tydligen skött sig utmärkt som målvakt i Husies lag 01/02. Tyvärr “missade” jag matcherna utan förlitar mig helt på “objektiva” referat från Carina. Vecka började också bra. Professorn var nöjd med mina provresultat. En professor i medicin som är nöjd med en samhällsvetares resultatsmiley

I morgon kväll börjar nedräkningen på allvar – inte för vinterolympiaden som jag redan hunnit tröttna på – utan för avresan till Sydafrika. 20-30 grader varmt, safari, vinprovningen, snorkling, god mat. Det är mycket avgjort bättre än snöskottning och andra egendomliga och konstruerade vintersporter. Nu gäller det bara att hitta badbyxor, solkräm och myggmedel. Vissa problem är trevligare att hantera än andra.