Lille julafton kunde jag äntligen komma med flera goda nyheter till Suleiman.

  1. att han beviljats 24 kronor om dagen sedan hans ankomstdag den 16 november och 1500 kronor för inköp av vinterkläder.
  2. att han fått ett plastkort så att han kan ta ut pengar och betala med – något sådant hade han inte sett tidigare och jag kunde ge honom en kort instruktion
  3. att han ska börja skolan i första hand svenska för invandrare
  4. att han fått sin dag för asylutredning framskjuten till den 4 mars, eftersom vi ska vara i Sydafrika när han fick sin första tid. Det innebär rimligen att han har hyggligt med koll på hur det gått för de övriga ensamkommande flyktingbarnen, och att advokten har hyggligt med tid för sin argumentation.

Det första han vill inhandla är en Koran på dariska – först därefter blir det vinterkläder! Det visar sig också att han gärna vill hålla bönetiderna och gärna besöka en moské åtminstone till fredagsbönen. Förhoppningsvis har det blivit ett besök idag på Juldagen (!) eftersom det är fredag. Vi andra avfällingar har låtit oss väl smaka av skinka och vin och glatt oss åt att snön håller på att regna bort. Dessutom har jag så smått börjat lära mig Spotify – och hittat det mesta jag sökt. Nu återstår bara att undersöka hur dyr, pålitlig och säker deras köpfunktion är.

Imorgon ska bokhyllan som ligger i bilen flyttas till Lilla huset och fyllas med böcker – men det återstår mycket böcker och grejer på vinden på Calle H att ställning till om det ska sparas, säljas eller slängas. Förhoppningsvis blir vi klara innan sommaren?