Idag har det blåst halv storm i Höllviken. Det har dock inte hindrat mig från en sedvanlig strandpromenad. Jag gick dock i medvind längs stranden. Jag har tydligen börjat vända kappan efter vinden – åtminstone när det är kuling. Hemvägen gick längs ”skogsstigar”. Akki sliter trots gårdagens dead-line med att slutföra projektet ”Barns delaktighet i det fysiska rummet”. Förhoppningsvis kan hon lämna det bakom sig innan vi reser till Kina.

Igår upphörde min drygt 41-åriga anställning vid Statsvetenskapliga institutionen. Äntligen står svenska skattebetalare inte längre i skuld till mig – som de gjort sedan maj månad. Det var inte särskilt dramatiskt att anställningen upphörde. Jag har i princip inte arbetat sedan början av maj månad – enbart varit anställd medan sjukledighet, semester och kompledighet tickat färdigt. Inskolningen till ”friherre” och utskolningen som löneslav har därför varit jämförelsevis okomplicerad. En del utstädande på mitt tjänsterum återstår dock.

Annan avvecklingen kommer att ta än mer tid i amspråk – även om den också har påbörjats. Avvecklingen av vinden på Calle H! Trots Olas måttliga minne har ”Hilmaskåpet” kommit till Höllviken. Nu återstår byrålådorna – och en hel del annat grejs. Eftersom ett par bokhyllor också kommit till Höllviken har vi nu ställen att placera ”gammalt grejs” i. Det är emellertid ett segt jobb. Dessbättre kommer en resa till Kina som ett lägligt avbrott. Det ser vi framemot..