Igår – innan skolavslutningsrabarberpannkakstårtan (svenska språket med sina sammansättningsmöjligheter är fantastiskt) – inköpte jag en dvd-spelare. Tårtan slank ner igår på Nybogatan.

Idag efter några timmars frustrerande arbete med kablar, sladdar, tre instruktionsböcker och byte av kablage är det nu installerat med tre fjärrkontroller. Vi kan dessutom se både dvd och tv smiley till min oförställda förvåning smiley De va de? Nu återstår bara att lära sig spela in program. Jag hade kanske kunnat bli e-ingengiör trots alltsmiley

Idag hämtade jag Johanna på Fritids strax efter ett. Det hällregnade och blåste så det var inte bara tal om att ta oss in till stan och Glassfabriken. Istället blev det en promenad till Nybogatan. Johanna i alla vattenpölar! På Nybogatan var Fredrik och Simon fortfarande i pyjamas – men fullt upptagan av att bygga en dominopraktik med böcker, dvdfodral från trappen ut i köket, genom matplatsen, förbi kakelugnen och tillbak till trappen. Det fungerade nästan. Men kul hade de inomhus när regnet skvalde ner utomhus. Kläderna kom på vid tretiden – strax innan Carina kom hem.

Pga av ovädret blev Fredriks och Simons seriematch inställd ikväll. Jag undrar om det blir någon cup i Helsingborg imorgon. Det usla vädret ska fortsätta. Carina ska nog trots allt försöka att stå på loppis i Lund med en hel del överblivna grejor som Edla inte kunnat få med sig till sitt nya boende.

Nu är jag inte längre sjukskriven och känner mig allt bättre. Nu är det bara kompledighet och semester som återstår innan pensioneringen. Men så snart solen börjar skina kommer jag att behöva klippa gräsmattan. Den är hög på gräs?