Så sakteliga håller vintern på att släppa sitt grepp om Höllviken. Vintergäcken har varit synliga ett par veckor – dock under sportlovet täckt av snö – snödropparna har sedan en vecka varit synliga och nu börjar krokusen dyka upp. Det finns hopp om bättre tider? Det innebär emellertid att det som gömts och glömts i snö kommer fram i tö. Häromdagen var det dags att påbörja höstgrävningen – fjorårets inte årets! Så går det när man smiter ifrån senhösten i början av december för att njuta av sol och värme i Kambodja. Som vanligt när man har ledigt är det ingen annan som gör jobbet. Så det vara bara till att ta ett rejält tag i spaden.

Nu har jag varit deltidspensionär sedan slutet av 2006 och borde ha gått helt i pension i somras. Men, men, men – som ni kanske vet har jag inte varit allt för svårövertalad att ta på mig en del undervisningsuppdrag. (Det är ju smickrande och gott för självkänslan att vara ”oersättlig”?) När min arbetsgivare och jag räknat samman min tjänstgöring för hösten 2008 och våren 2009 visar det sig att jag behöver gå upp på hel tjänst från den 1 mars för att förhoppningsvis kunna gå helt i pension augusti/september. Jag börjar nu förstå varför Akki gnällt och tycker att jag jobbar för mycket. I princip innebär det emellertid att jag från början av april enbart kommer att lite handledning och examination och att jag från den 8 maj får heltidslön utan att göra alltför många knop. Varför kom jag inte på det tricket för många, många år sedan?

I lördags och söndags var vi barnvakter för barnbarnen – föräldrarna roade sig med att se Jesus Christ Superstar på Stadsteatern (jag vägrar att kalla det Malmö opera!) och äta och dricka gott före och efter föreställningen tillsammans med sina kompisar. Johanna (som tydligen håller på att överge Malmöflickorna) gjorde sin första fotbollsturnering. Det gick inget vidare för hennes lag. De förlorade samtliga matcher – men var lika glada för det. Sedan var det iväg till Fredriks fotbollsturnering. De vann sin cup – och de var också glada. Dock gick finalen klockan 20.40 på lördagskvällen och slutade kl 21 och sedan var det prisutdelning. Det blev en sen ”supé” med Fredrik, Johanna och Simon – köttbullar och chokladpudding kl 22! På söndagen var det sedan iväg till bad (inomhus!) i Vellinge, Vanningen. Sedan var Akki och jag trötta?