Grod fortsättning på julen!

Ungdomarna (däribland såklart jag själv) är kapabla att variera morgontiderna. Tex gick vi upp kl 5 för att se soluppgången över Angkor Wat, halv åtta för att se delfiner i Reap National Park. Å andra sidan kan vi ta en sovmorgon när så bjuder, det är ju trots allt semester vi är på….
Den äldre generationen, som ju väl har passerat sitt zenit, verkar ha svårt att sova längre än till 7, jag vet inte om det är kaffesuget (dvs suget efter det halvtaskiga kaffet till frukost) eller löständerna som inte kan ligga kvar i rengöringsvätskan längre än så.
I vilket fall tillbringade de tre generationerna Eklundh en underbar julafton igår med delfinskådning, djungelstrapats, ödslig paradisisk strand och som avslutning en mycket lyckad middag på restaurangen the Holy Cow. Det enda som var lite smolk i bägaren var Tuk Tuk föraren som gnällde över att han inte fick extra dricks för att det var julafton, har kambodjanerna gått och blivit kristna nu över julhelgen?
Vilket osökt får mig att tänka på den multireligösa årskalendern vi hade på Nybogatan för något år sedan där den fem stora religionernas röda dagar var införda i samma kalender. Hur många religioner/trossamfund kan man tillhöra på samma gång? Och kom nu inte och prata om “Du skall inga andra gudar hava”, det är ju ändå samma gud alla tillber (dvs Zlatan).