Det gäller att ta vara på de få glädjeämne som finns trista gråmulna dagar med blåst och nederbörd som inte kan bestämma sig för om den ska vara regn eller snö. För en statsvetare som understundom har varit och är skeptisk till en del ekonomiska modeller har grundkursens ekonomiska teori ytterligare en gång skjutit sig själv i foten. Dagens räntesänkning av styrräntan på 1,75% – rekordstor – borde fått till följd ett glädjeskutt på aktiemarknaden. Men dessvärre tycks markanden inte vara helt bekant med ekonomisk teori – börsen förblev oförändradsmiley trots att räntesänkningen vida översteg förväntingarna. Börsen tycks vara lika oförändrad som vädret i Thailand – och Skåne.

Dessutom är det “synd om” alla thairestauranger och dess gäster i västvärlden som den senaste veckan inte kunnat få färska thailändksa grönsaker influgna. Mest synd är det förmodligen ändå om de thailändska bönderna som misst sin inkomstkälla.