Morgonens promenad till Höllvikenstranden var förenat med halkfara. Det var glatt – men inte roligt. Jag gick som om jag hade gjort på mig – och inte mötte jag mycket folk heller. Det blev inga stora tankar tänkta utan allt fokus var på att undvika vattensamlingar och glashala isgator.

Nu hemkommen har vi börjat med det obligatoriska julpyntet dvs. hänga upp julstjärnor och och sätta fram elljusstakar. Det mesta tycks fungera – när jag äntligen har hittat alla förlängningssladdar, fördelardosor och timers.

Jens hade uppenbarligen tur som kom ut från flygplatsen innan demonstranterna checkade in och flygplatspersonalen stängde incheckningsdiskarna. Bilderna från tv och i tidningarna på alla strandsatta (kan man vara strandsatt på en flygterminal?) resenärer. Däremot hoppas jag att Jens snart – i bokstavlig mening – är strandsatt och att vädret är bättre på de thailändska stränderna än på stränderna i Höllviken. Vi kommer givetvis att med intresse följa utvecklingen på flygplatsterimanlen i Bangkok och hoppas att det blir en rimligt sansad förhandlingslösning i god tid innan det är dags för Jens att återvända. Thailändarna är inte kända för att vara onödigt våldsamma så prognosen är god.

Peter