Det har inte bara varit att vila ut efter expeditionen till Nordkap. Det har varit såväl planerade som oplanerade läkarbesök, upp och ner för ”di Himmelsblå” och ömsom vackert, ömsom räligt höstväder.

Själv klarade jag den årliga läkarbesiktningen med ”darr på ribban”. Jag hade fått ont i tummen efter en hel del lyfta av bagage. Jag trodde det var en inflammation i en muskel och läkaren antydde att det kanske var artros. Jag fick dels en antiinflammatorisk kräm, dels en remiss till röntgen. Krämen hjälpte och smärtan försvann – men röntgen visade artros? Jag är nu remitterad till en sjukgymnast – med en tumme.

För Akki – och MFF – har det varit mer problematiskt. För Akki har det blivit två besök på Akuten för fladder/flimmer med två dagars mellanrum mellan elkonverteringarna. Första gången kom hon hem med taxi klockan två på natten, andra gången kunde jag hämta hem henne på förmiddagen. Tyvärr hade hon då missat min födelsedagspresent till henne; en konsert på Malmö Live med klassiker ur The American Songbook. Jag fick gå ensam. Det var trist – även om det gavs en stund av behövlig distraktion.

Akki och jag kunde dessbättre utnyttja en annan present med ett besök på gamla Amiralen (nuvarande Nöjesteatern) och Kalle Linds Helikopterrevy. Den fick oss på gott humör med många självironiska malmöinslag och skruvade inslag om det postmoderna livet med hemtransporterad mat och alla pipande ting i hemmet.

MFF:s herrlag har också haft det lite flimmrigt/fladdrigt. Två onödigt fladdrig mål i den inledande europamatchen och svårigheter att tidigt knyta ihop säcken i slutet av allsvenskan. Trösten får vara att MFF-tjejerna nu är klara för damallsvenskan. Malmö kommer nästa år att ha tre allsvenska lag. Ett samtal till Johanna på hennes födelsedag i Rom hann vi självklart med. Hon tycks trivas utmärkt i Rom och har till och med hunnit skaffa sig italienska kompisar och besöka sevärdheter och museer. Ola befinner sig i Spanien men återvänder till Mårten och det förväntade gås- och guldfirandet till skillnad från Johanna som väntas tillbaka till julrimmandet.