Äntligen kan livet återgå till mindre tvtittande. Det har blivit lite mycket de senaste veckorna med OS i Paris – och mer reklam för onödigheter än visning av tävlingar. På måndagskvällen följde Akki och jag det spektakulära stavhoppet med höjdpunkten Duplantis världsrekord. Därefter vid halvtolvtiden på natten bar det av till Akuten – utan ambulans. Akki hade haft hög puls och fladder en stor del av kvällen. Akki fick stanna kvar över natten och fick inte mycket sömn och ingen medicinering fick ner pulsen. På förmiddagen bestämdes plötsligt att Akki skulle genomgå en elkonvertering. Det tog tio minuter, gick bra och vid halvtolvtiden var Akki hemma igen.

Akki sov hela eftermiddagen och laddade upp inför MFF:s hemmakvalmatch inför kommande Europaspel. Det gick så där för ”di Blåe” – oavgjort när det borde blivit seger – det gick bra för Akki som hejade vilt från läktaren.

Jens, Shasha, Vincent och Nova har gett sig tid att tillbringa två och en halv vecka i Höllviken med besök av kusinerna och farbror och faster och vänner från Linköping – trots att de står mitt uppe i bestyr att planera, förbereda och genomföra flytt till Göteborg. Vincent kunde skörda ”sina” tomater och gurkor, spendera sina ”show-up” pengar. Nova springer runt – helst i för stora skor och försöker prata i obegripliga meningar.

Sommar innebär också festligheter av skilda slag. Ola och Carina inledde med att återuppta sin sommarfest för sina vänner i Höllviken. Eftersom det blir omöjligt att samla familjen i september för att fira Akki samlades familjen på det gamla kungliga sommarresidentet Sofiero. Det blev en lyckad tillställning. Vincent lyckades med att hålla sitt spring i benen i styr under hela middagen men Nova behövde stundtals lite särskild uppmärksamhet. Innan det var dags att ta tåget hem avslutades dagen med bakelser för de som så önskade på Fahlmans konditori. Vi var några som nöjde oss med ett glas vin eller öl.

Sommar innebär också jazzkonsert på Ängavallen med Jan Lundgren – utmärkt som vanligt. Och jazzfestival i Ystad med besök på Ystads teater, lite bubbel och snittar för oss sponsorer och trevlig brasiliansk jazz.

Vi har också hunnit med kräftpremiär; dvs. de gamla vännerna Nilsson i Dalby hade det goda omdömet att bjuda oss på dessa delikatesser. Vi njöt i fulla drag. Det var alltför längesedan vi kunnat sitta ner tillsammans och prata – om än inte till punkt – hinna med att beta av stort och smått, som inte alltid hinns med i telefonsamtal. Att de bosatt sig klokt, dvs en minuts gångväg från en busshållplats med någorlunda regelbundna förbindelser med Malmö gör att vi kan gynna kollektivtrafiken och låta bli bilen!

Johanna har tillsammans med storebror besökt Rom för att undersöka möjligheterna till rum inför höstterminens utbytesstudier. Internet i all ära men där finns för många oklarheter. Att hitta rum i Rom är vara sig enkelt eller billigt. Men det var ett framgångsrikt besök. Johanna har nu ett rum fram till jul. Till min glädje hann de med lite klassisk bildning också med besök på Colosseum och Forum Romanum.