Nu är valen i Storbritannien och Frankrike avgjorda. Det blev en förväntad seger för Labour i Storbritannien och dessbättre ingen majoritet för de extrema högerpartierna i Frankrike. EM i fotboll går äntligen in på sluttampen och högsommarvärmen går snabbt över till störtregn och allsvenskan har återstartat efter sommaruppehållet.  Det blev en bra start för ”di Himmelsblå” och ett par av deras juniorer. Visserligen bar en av spelarna mask efter franskt föredöme – men laget maskade verkligen inte. Det blev vinst med 5-1.

Vi har också hunnit konstatera att antalet 80-åringar ökar – inte bara i Sverige – utan även i den närmsta bekantskapskretsen. Den senaste firades i Dalby i samband med Islands nationaldag.  Och antalet – och firandet – bara fortsätter att öka.

Utöver några snabbvisiter i Höllviken, blodtryckskontroller och läkarbesök har vi jag varit på toppen av Monte Composto – en gammal soptipp – vid Skarpskyttevägen i Lund där vi under slutet av 1960-talet och hela 70-talet hade våra bopålar. Jag hade mitt jobb på fem minuters cykelavstånd, Ola hade när vi flyttade fem minuters promenad till sin lågstadieskola och Jens hade ännu kortare väg till sin förskola.

Akki hade minst en halvtimmes bilkörning till sitt jobb. Förskoleseminariet i Malmö. Det var gamla Monbijouskolan mitt emot Skolgatan 21, kvarteret Korpen. Anledningen till besöket på Skarpskyttevägen var verkligen ingen skitsak – att genomgick en koloskopiundersökning! Vi avvaktar resultat från en biopsi.

Idag har Jens och Shasha fått sålt sin lägenhet i Linköping och flytten går till Göteborg i mitten av augusti.